Hoe kan vocht in huis de gezondheid beïnvloeden?

Vocht in huis

Schimmel, bacteriën, kakkerlakken en huisstofmijten zijn in verband gebracht met het veroorzaken van allergieën en astma-aanvallen en kunnen er zelfs voor zorgen dat kinderen zonder allergieën of astma beide aandoeningen ontwikkelen. Blootstelling aan schimmels, bacteriën, kakkerlakken en huisstofmijten kan ook hoesten, niezen, piepende ademhaling, irritatie van de bovenste luchtwegen en astmasymptomen veroorzaken.
Een hoog loodgehalte in huisstof kan loodvergiftiging veroorzaken, de belangrijkste milieuziekte bij kinderen. Blootstelling aan lood in huisstof kan gedragsstoornissen, leerproblemen en langzamere groei bij kinderen veroorzaken.

Hoe kan ik schimmel- en andere vochtproblemen in mijn huis voorkomen?

Het voorkomen van vochtproblemen is de belangrijkste manier om schimmel binnenshuis te bestrijden. Hier zijn verschillende eenvoudige manieren om te voorkomen dat vocht een probleem wordt in uw huis:

Sanitair, gootstukken en daklekken zo snel mogelijk verhelpen.

 
Bedek vuil in kruipruimten met plastic zeilen en ventileer de kruipruimte op de juiste manier.

Installeer afzuigventilatoren in de keuken en badkamer. Gebruik altijd afzuigventilatoren tijdens het koken en douchen.

Vermijd het gebruik van luchtbevochtigers omdat deze vocht aan uw huis toevoegen en schimmelgroei kunnen veroorzaken. Als u echter een luchtbevochtiger moet gebruiken, ververs dan dagelijks het water en maak de tank wekelijks schoon.

Gebruik airconditioners of ontvochtigers om vocht bij vochtig weer te regelen. Airconditioners en luchtontvochtigers moeten regelmatig worden schoongemaakt en onderhouden.

Verbeter de luchtcirculatie in uw huis door ramen te openen als het weer het toelaat, ventilatoren te gebruiken en deuren tussen kamers open te houden.

Voorkom dat water kelders en kruipruimtes binnendringt door gaten en scheuren in muren te repareren; gebruik landschapsarchitectuur om water weg te leiden van uw fundering.

Reinig en onderhoud uw dakgoten en zorg ervoor dat afvoerpijpen water op enkele meters van uw huis afvoeren.

Houd de relatieve luchtvochtigheid in uw huis tussen 40 procent en 60 procent. U kunt een apparaat kopen om de relatieve vochtigheidsniveaus nauwkeurig te meten.

Ontlucht altijd wasdrogers buiten uw huis

buiten uw huis

Maak het niet schoon of los de vochtproblemen op. Wat kan ik doen?
Hoewel lokale huisvestingsverordeningen niet specifiek vocht- of schimmelproblemen aanpakken, staat in de verordeningen wel dat de verhuurder verantwoordelijk is voor het fit houden van het huis om in te wonen en het uitvoeren van structurele reparaties om te voldoen aan de huisvestingsvoorschriften. Sommige schimmelproblemen kunnen het gevolg zijn van schendingen van de bouw- of eigendomscode. Als u denkt dat de huiseigenaar niet reageert op uw zorgen over schimmel, moet u contact opnemen met de afdeling die verantwoordelijk is voor het afdwingen van gebouwen of het onderhoud van onroerend goed in uw gemeenschap. Het Illinois Department of Public Health heeft geen handhavingsinstantie voor schimmel- en vochtproblemen, maar we kunnen informatie en advies geven aan eigenaren en huurders van onroerend goed.

Hoe kan vocht in huis de gezondheid beïnvloeden?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven